Sanoma ostaa Alma Median alueelliset sanomalehdet

Sanoma ja Alma Media ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Sanoma ostaa Alma Media Kustannuksen alueellisen medialiiketoiminnan ja Alma Manun painoliiketoiminnan. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Mediat, joita yrityskauppa koskee ovat Aamulehti ja Satakunnan Kansa sekä paikallismediat Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu, Kankaanpään Seutu, KMV-Lehti, Merikarvia-Lehti, Nokian Uutiset, Rannikkoseutu, Suur-Keuruu, Sydän-Satakunta, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat ja Jokilaakso ja Vekkari.

Alueellisen median journalistisen riippumattomuuden varmistaminen jatkossakin on yrityskaupan keskeinen osa: toimitukset ja uutisbrändit jatkavat itsenäisinä omien päätoimittajiensa johdolla. Kaupan tavoitteena on vahvistaa ostettavien medioiden kehitystä ja varmistaa kaikkia suomalaisia palveleva elinvoimainen, kotimainen, riippumaton uutismedia myös digitaalisessa toimintaympäristössä.

Miten kauppa vaikuttaa tilaaja-asiakkaisiin?

  • Kaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia tilaaja-asiakkaille.
  • Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2020 aikana.

Muuttuvatko kaikki ostetut lehdet Helsingin Sanomiksi?

  • Uutisbrändit säilyvät ja toimitukset jatkavat itsenäisinä omien päätoimittajiensa johdolla
  • Alma Median alueellisilla medioilla on vahvat brändit, vankka asema ja tiiviit asiakassuhteet alueillaan. Ne halutaan tietenkin säilyttää.

Väheneekö paikallinen sisältö, tuleeko enemmän sisältöjä pääkaupunkiseudulta?

  • Vahvat paikalliset toimitukset säilyvät ja sen lisäksi toimitukset voivat jatkossa hyödyntää kaikkia Sanoman yhteisiä uutismedian tuottamisen resursseja.
  • Uutisbrändit säilyvät ja toimitukset jatkavat itsenäisinä omien päätoimittajiensa johdolla.

Miten käy tilaushinnoille?

  • Tilaajan kannalta ei mikään muutu välittömästi. Lehdet jatkavat ilmestymistään normaalisti ja tilaukset jatkuvat samoin ehdoin kuin tähänkin asti.

 

Lue lisää >>

Lue Sanoman lehdistötiedote asiasta >>