Äänikirja

Aamulehden uutissovelluksesta löytyy Äänikirja-välilehti, jossa voit kuunnella kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Aamulehden tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt kuuluvat sinulle ilman lisämaksua.

Pääset kuuntelemaan äänikirjaa, kun lataat uutissovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin sovelluskaupasta (App Store tai Play Kauppa). Jos sovellus on jo käytössäsi, mutta Äänikirja-välilehti puuttuu, päivitä sovellus uusimpaan versioon.

Elokuun äänikirja

RUTH WARE: Rouva Westaway on kuollut
Jokaisella perheellä on salaisuutensa – joidenkin salaisuuksien vuoksi ollaan valmiita vaikka tappamaan. Huippusuositun Ruth Waren tummasävyinen psykologinen trilleri tihkuu jännitystä. Harriet Westaway saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen perineen valtavan omaisuuden isoäidiltään. Perintö ei voisi tulla paremmalla hetkellä, sillä kovaotteinen velkoja vainoaa Harrietia. On vain yksi ongelma: kirje on lähetetty väärälle ihmiselle. Harriet aikoo huijata rahat itselleen esiintymällä todellisena perillisenä. Kun hän saapuu hautajaisiin, jokin vaikuttaa olevan pahasti pielessä, mutta on liian myöhäistä perääntyä. Hänen on jatkettava juontaan tai menetettävä kaikki – ehkä jopa henkensä.

Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 40 kielelle. Äänikirjan lukijana Karoliina Kudjoi.

Syyskuun äänikirja

ENNI MUSTONEN: Lapsenpiika
Romaanissa kurkistetaan nuoren sipoolaisen Idan silmin kansallissäveltäjä Sibeliuksen arkeen. Vuonna 1898 Ida Eriksson pestataan lapsenpiiaksi Aino ja Jean Sibeliuksen perheeseen. Hän muuttaa maalta kivitaloon Helsinkiin ja kohtaa jälleen ensi-ihastuksensa Eliaksen. Ida myötäelää emäntänsä rinnalla Janne-herran sävellystyön tuskat ja taiteelliset voitot, mutta myös isännän viftireissut, muuton maalle Keravalle ja perheen osaksi tulevan suuren tragedian. Idan on aika varttua aikuiseksi naiseksi ja ottaa vastuu omasta elämästään.

Enni Mustonen on kirjailija, tutkija, käsikirjoittaja Kirsti Mannisen kirjailijanimi. Mustosen rakastetut romaanit ovat hurmanneet erityisesti elävän historiallisen kuvauksensa ansiosta. Äänikirjan lukijana Erja Manto.

Lokakuun äänikirja

ARNO KOTRO & OLLI LINDHOLM: Olli – Yhden miehen varietee
”Uudet sukupolvet puhuu syömisestä. Kun me oltiin nuoria, puhuttiin juomisesta.” Olli Lindholm oli monesta tuttu. Parhaiten hänet tunnettiin Yö-yhtyeen laulajana. Televisiosta hänet tunnettiin mm. Idols-tuomarina ja The Voice of Finlandin tähtivalmentajana. Olli Lindholm oli mies, jonka bändiä rakastettiin – ja rakastettiin vihata. Mutta millainen oli oikeasti tämä 35 vuotta rocklavoja kiertänyt mies: mitä hän ajatteli rockin nykytilasta, menestyksestä, faneista, mediasta, tulevaisuudesta? Mitkä olivat hänen toiveensa ja pelkonsa, haaveensa ja heikot kohtansa?

Arno Kotro (s. 1969) on helsinkiläinen filosofian opettaja ja kolumnisti. Äänikirjan lukijana Aku Laitinen.

Huomioita käytöstä

Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin.

Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.

Voimmeko auttaa?

Jos kaipaat apua uutissovelluksen lataamisessa tai käyttöönotossa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.