Äänikirja

Aamulehden uutissovelluksesta löytyy Äänikirja-välilehti, jossa voit kuunnella kuukausittain vaihtuvaa, kulttuuritoimituksen valitsemaa äänikirjaa. Aamulehden tilaajana kaikki uutissovelluksen sisällöt kuuluvat sinulle ilman lisämaksua.

Pääset kuuntelemaan äänikirjaa, kun lataat uutissovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin sovelluskaupasta (App Store tai Play Kauppa). Jos sovellus on jo käytössäsi, mutta Äänikirja-välilehti puuttuu, päivitä sovellus uusimpaan versioon.

Kesäkuun äänikirja

HARRI NYKÄNEN JA MATTI SAREN: Arvokuljetusryöstäjä
Postiryöstöt, pankkiryöstöt ja elokuvatyyliin tehdyt arvokuljetusryöstöt kuuluivat Matti Sarenin, 46, kansainväliseen rikosuraan. Saren tutustui Ruotsin kuuluisimpiin rikollisiin. Tutuksi tulivat myös alamaailman ympärillä hännystelleet julkkikset, kuten näyttelijä Mikael Persbrandt. Saren palasi Suomeen ja oli päätekijä Suomen Pankin Turun konttorin ryöstössä, jonka saalis oli 1,5 miljoonaa euroa, sekä Salon arvokuljetusryöstössä, joka epäonnistui ja johti vankeustuomioon. Muistelmissaan Saren kertoo rikollisen elämän sovittamisesta arkeen, jonka hän halusi näyttävän ulospäin mahdollisimman tavalliselta. Sarenin kirja avaa ainutlaatuinen näkymän useimmille vain rikoselokuvista tuttuun alamaailmaan ja sen kylmiin lakeihin.

Harri Nykänen (s. 1953) on menestynyt dekkarikirjailija ja entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja. Äänikirjan lukijana Jukka Pitkänen.

Heinäkuun äänikirja

ALEX NORTH: Kuiskaaja
Vuoden pelottavin trilleri, jonka luettuasi jätät yövalon palamaan. Tom Kennedy muuttaa 7-vuotiaan poikansa Jaken kanssa Featherbankin uneliaaseen pikkukaupunkiin. Jake on menettänyt äitinsä ja Tom vaimonsa, ja perhe kaipaa uutta alkua. Featherbankilla on silläkin oma raskas laahuksensa: 20 vuotta aiemmin sarjamurhaaja kaappasi ja murhasi siellä viisi poikaa. Viimeistä uhria ei koskaan löydetty. Ennen kiinni jäämistään tappaja sai lisänimen Kuiskaaja.
Tomin ja Jaken elämä uudessa kodissa tuntuu jo asettuneen uomiinsa, kun Jake alkaa käyttäytyä kummallisesti. Hän kertoo tytöstä, jota kukaan muu ei näe, ja iltaisin ikkunan takaa kuuluvasta oudosta kuiskeesta. Yksi poika on jälleen kateissa.

Alex North opiskeli filosofiaa yliopistolla ja työskenteli sosiologian laitoksella. Nykyään hän on vapaa kirjailija, joka asuu Leedsissä vaimonsa ja poikansa kanssa.
Äänikirjan lukijana Jussi Puhakka.

Elokuun äänikirja

RUTH WARE: Rouva Westaway on kuollut
Jokaisella perheellä on salaisuutensa – joidenkin salaisuuksien vuoksi ollaan valmiita vaikka tappamaan. Huippusuositun Ruth Waren tummasävyinen psykologinen trilleri tihkuu jännitystä. Harriet Westaway saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen perineen valtavan omaisuuden isoäidiltään. Perintö ei voisi tulla paremmalla hetkellä, sillä kovaotteinen velkoja vainoaa Harrietia. On vain yksi ongelma: kirje on lähetetty väärälle ihmiselle. Harriet aikoo huijata rahat itselleen esiintymällä todellisena perillisenä. Kun hän saapuu hautajaisiin, jokin vaikuttaa olevan pahasti pielessä, mutta on liian myöhäistä perääntyä. Hänen on jatkettava juontaan tai menetettävä kaikki – ehkä jopa henkensä.

Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 40 kielelle. Äänikirjan lukijana Karoliina Kudjoi.

Huomioita käytöstä

Äänikirjaa ei ladata laitteellesi, vaan tarvitset kuunteluun internetyhteyden. Sovellus muistaa mihin kohtaan jäit, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista seuraavalla kerralla. Muistaminen on kuitenkin laitekohtaista. Mikäli vaihdat puhelimesta esimerkiksi tablettiin, täytyy sinun etsiä keskeneräinen kohta käsin.

Äänikirjan kuunteluun laitteessa tulee olla iOS 8, Android 5.0 tai näitä uudempi versio.

Voimmeko auttaa?

Jos kaipaat apua uutissovelluksen lataamisessa tai käyttöönotossa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään.