Aamulehden Joulumyyjäisten ohjeet ja säännöt

 

OHJEISTUS JOULUMYYJÄISIIN OSALLISTUVILLE MYYJILLE 

Aamulehden perinteiset Joulumyyjäiset järjestetään

Tampere-talon Sorsapuistosalissa lauantaina 14.12.2019 klo 11–15.  

Tästä ohjeistuksesta löydätte myyntituotteisiin, myyntipaikkoihin ja tapahtuman käytännön järjestelyihin liittyvät lisätiedot sekä Joulumyyjäisten säännöt. Lukekaa ohjeet huolellisesti. Yhteisten pelisääntöjen noudattamisen lisäksi iloinen ja rento joulumieli takaavat myyntitapahtuman onnistumisen.  

Tehdään yhdessä Joulumyyjäisistä joulunajan mukavin tapahtuma! 

 

Paikan hakeminen

Tampere-talon Sorsapuistosalissa on 120 paikkaa. Paikkaa voivat hakea pirkanmaalaiset järjestöt, koululuokat, seurat ja yhdistykset (ei yksityishenkilöt tai yritykset). Aamulehti valitsee myyjät hakemusten perusteella.

Paikkahaku on päättynyt. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille 8.11. mennessä.

 

Paikan vastaanottamisen vahvistaminen 

Myyntipaikan saaneiden tulee vahvistaa osallistumisensa myyjäisiin erillisellä lomakkeella viimeistään sunnuntaina 17.11.2019. Mikäli vahvistus ei ole määräpäivään mennessä Aamulehdessä, oikeus myyntipaikkaan perutaan Aamulehden toimesta ilman erillistä ilmoitusta.  

Osallistumisen vahvistaminen tehdään netin kautta erillisellä lomakkeella. Kaikille myyntipaikan saaneille lähetetään sähköpostilla linkki lomakkeeseen. 

Ilmoittautuminen on sitova. Edellytämme, että myyjä noudattaa Joulumyyjäisten sääntöjä. Myyjän tulee ilmoittaa elintarviketiedot, mikäli myynnissä on elintarvikkeita.  

Lähetämme sähköpostilla tiedon myös kaikille niille, jotka eivät saa myyntipaikkaa. Heidän on mahdollista jäädä jonotuslistalle ja saada vahvistamatta jääneet paikat. Paikat jaetaan uudelleen 18.11.2019, joten muistathan vahvistaa paikan 17.11.2019 mennessä. 

Aamulehti perii 20 euron sakkomaksun, mikäli myyjä ei saavu myyjäisiin. Summa osoitetaan Aamulehden stipendirahastoon.  

 

Myyjäisten aikataulu  

Myyjäiset järjestetään lauantaina 14.12.2019. Ovet avataan asiakkaille kello 11.00, jolloin myynti alkaa. Myynti ennen tilaisuuden alkua ei ole sallittua. Tällä haluamme taata kaikille myyjäisiin saapuville yhtäläiset mahdollisuudet ostaa tarjolla olevia tuotteita.  

Tavaroita voi tuoda Sorsapuistosaliin klo 8.00-10.30. Toivomme myyjien olevan paikalla myyjäisten loppuun klo 15.00 asti.  

 

Myytävät tuotteet  

Myyjäisissä voi myydä vain käsintehtyjä tuotteita ja leivonnaisia.  

Soveltuvia tuotteita ovat esimerkiksi askartelu- ja käsityöt, neulotut, kudotut ja huovutetut tuotteet, itse tehdyt metalli-, puu- ja tekstiilituotteet. Joulumyyjäisissä voi myydä myös esimerkiksi pöytäasetelmia, itse tehtyjä kynttilöitä, havupalloja, lasimaalauksia, keramiikka- ja savitöitä sekä jouluisia elintarvikkeita kuten itse tehtyjä makeisia, jouluruokia ja -leivonnaisia.  

Myytävien tuotteiden tulee olla uusia ja itse valmistettuja. Myytäviksi eivät sovellu teollisesti valmistetut tuotteet, painotuotteet kuten kirjat ja kortit, kirpputorituotteet, alkoholi, tilattavat tuotteet tai voittoa antavat pelit tai arvat. Pakasteita ei voi tuoda myytäväksi, koska myyjäisissä ei ole kylmälaitteita tai kylmäsäilytystiloja. Aiemmin valmistetut ja myyjäisiä varten sulatetut tuotteet käyvät. Jos tuote on ollut pakastettuna, siitä pitää olla maininta tuotteen pakkauksessa.   

Myyntituoterajoitusten tarkoitus on kunnioittaa Aamulehden Joulumyyjäisten luonnetta. Haluamme luoda tapahtuman itse tehtyjen tuotteiden myynnille sekä olla mukana tukemassa paikallisia järjestöjä, koululuokkia, seuroja ja yhdistyksiä. Teollisesti valmistetuille tuotteille ja kirpputoritavaroille on omat markkinansa. Harkitsemme myyntiartikkelien soveltuvuutta tarvittaessa tuotekohtaisesti.  

Suosittelemme myyntituotteissa panostamaan omaperäisyyteen, laatuun ja järkevään hinta-laatusuhteeseen. Myyntituotto jää kokonaisuudessaan järjestölle / koululuokalle / seuralle / yhdistykselle.  

 

Elintarvikkeiden myynti  

Jouluruuat ja leivonnaiset ovat suosittuja myyntiartikkeleita joulumyyjäisissä. Elintarvikkeiden myynnistä on ilmoitettava paikkavahvistuksen yhteydessä.   

Aamulehti toimittaa keskitetysti tiedon Joulumyyjäisissä myytävistä elintarvikkeista kaupungin elintarvikevalvonnalle. Elintarvikevalvonta edellyttää tietoa siitä, miten elintarvikkeita säilytetään myyntipaikalla ja myyntiajan ulkopuolella. Kylmäsäilytystä vaativat elintarvikkeet on helppo tuoda paikan päälle ja säilyttää myyjäisten ajan kylmälaukussa. Myyntipöydällä esillä olevien, kylmäsäilytystä vaativien tuotteiden alle voi laittaa muutaman kylmäkallen.    

Myytävät elintarvikkeet on pakattava ja merkittävä asianmukaisella tavalla. Myyjä vastaa myymistään tuotteista ja niiden oikeasta merkitsemisestä. Pakkauksiin on merkittävä:  

 • elintarvikkeen nimi, joka kuvaa tuotetta täsmällisesti ja yksityiskohtaisesti, esim.
  porkkana-grahamsämpylä
 • allergeeneja ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet  
 • valmistuspäivä
 • sisällön määrä (vain pakatuissa)
 • maininta aiemmasta pakastevarastoinnista
 • säilytys- ja käyttöohje tarvittaessa
 • valmistajan/myyjän nimi (suositus) 

Lisätietoja pakkausmerkinnöistä.

 Lisäksi:  

 Tuotteiden pitää olla pakattuja ja pakkauksessa kotiin vietäviä (ei kahvilatyyppistä myyntiä). 

 • Maistiaisten jakaminen on sallittua, kunhan ne eivät ole maksullisia. 
 • Helposti pilaantuvat tuotteet (tuoretuotteet) on säilytettävä kylmässä. 
 • Jos tuote on ollut pakastettuna, siitä pitää olla maininta. 
 • Myyjä hoitaa itse tuotteiden säilytyksen.  

 

Myyntipaikka salissa  

Myyntipaikat Tampere-talon Sorsapuistosalissa arvotaan. Pöytänumerot ja -paikat ovat nähtävillä Sorsapuistosalissa, niistä ei tiedoteta etukäteen. 

Myyjällä on käytössä pöytä, jolla myytävien tuotteiden on oltava. Pöytä on vähintään kokoa 150×100 cm. Myyntipöydillä on valmiina asianmukaiset nimikyltit (järjestön nimi, paikannumero), joiden tulee olla näkyvillä koko tapahtuman ajan. Myyjä voi halutessaan tuoda pöytäliinan myyntipöydälleen.   

Pöydälle ei saa tuoda yli 50 cm korkeita myyntitelineitä eikä tuotteita saa sijoittaa käytäville tai ripustaa seinilleMyöskään roll upeja ei saa pystyttää, koska ne estävät näkyvyyden ja voivat kaatua. Kynttilöiden polttaminen ja muu tulenkäyttö on paloturvallisuussyistä kiellettyä. Myyntipaikalla ei ole käytössä sähköä.  

Oman myyntipaikan roskat tulee siivota pois. Alueelta löytyy eri tarkoituksiin sopivat jäteastiat.  

  

Myyntitavaroiden kuljettaminen 

Tavaroiden tuominen tapahtuu Sorsapuistosalin päädyssä olevasta nosto-ovesta. Ks. kartta alla. Suosittelemme, että tuotte kaikki  myytävät tuotteet yhdellä autolla. Mukana kannattaa olla vähintään kaksi henkilöä. Toinen vie myyntitavarat paikoilleen, toinen käy viemässä auton parkkiin.  

Tavaroita voi tuoda ennen myyjäisten alkua 14.12. klo 8.00 alkaen klo 10.30 asti. Tämän jälkeen ovet suljetaan, osastot tarkistetaan ja paikalla saavat olla ainoastaan osastojen edustajat.  

Myyjäisten päätyttyä myyjät huolehtivat tavaroiden poiskuljetuksesta. Ettehän jätä autoa ilman valvontaa, kun puratte tai pakkaatte tavaroita. Seuratkaa liikenteenohjaajien ohjeita.  

Huomio! Tampere-talon tontille rakennettavan hotellin rakennushanke aiheuttaa suuria muutoksia Tampere-talon tavarantoimitukseen. Tampere-talon pihaan kuljetaan rakennustyön ajan Viinikankadulle rakennetun liittymän kautta. Liittymän osoite on Viinikankatu 2. 

Tavaratoimituksen kulku Yliopistonkadulta Viinikankadulle: Kalevantie -> Kanslerinrinne -> Ratapihankatu -> Viinikankatu 2. 

Muutokset on koottu alla olevaan karttakuvaan. 

 

 

 

 Pysäköinti 

Tampere-talon pihassa pysäköinti on maksullista, pysäköinninvalvonnan alaista ja sallittu vain merkityillä paikoilla. Lisää pysäköintitilaa löytyy pysäköintitalosta Åkerlundinkatu 4 ja Sairaalankadun pysäköintialueelta.  

 

Tampere-talon kahvila 

Tampere-talon 2. kerroksen kahvila Sopraano on auki klo 10.15-15.00. Vähentääksemme muovijätettä emme jaa vesipulloja pöytiin, mutta vettä ja muuta virvoketta sekä pientä purtavaa voi käydä ostamassa Sopraanosta. 

 

Säilytystilat 

Tampere-talossa ei ole erillistä säilytystilaa myyntitavaroille. Myyjien päällysvaatteille on varattu vartioimaton naulakko, johon voi jättää vaatteita omalla vastuulla. 

 

JOULUMYYJÄISTEN SÄÄNNÖT

 1. Vain ennakkoon ilmoittautuneet pääsevät sisään ja saavat myyntipaikan. Myyjän on pidettävä nimikyltti (järjestön nimi ja paikkanumero) näkyvillä koko tapahtuman ajan. 2. Myyjä myy vain käsintehtyjä joulu- ja lahjatavaroita sekä leivonnaisia. Myytäviksi tuotteiksi eivät sovellu kirpputorituotteet eivätkä voittoa antavat pelit tai arvat. Tilausten vastaanottaminen myyjäisissä ei ole sallittua. Mikäli myyjän tuotteen katsotaan olevan sääntöjenvastainen, Aamulehdellä on oikeus kieltää kyseisen tuotteen myynti tapahtumassa. Myyjä vastaa kaikista myytävistä tuotteistaan. 3. Myyntituotto jää kokonaisuudessaan järjestölle / koululuokalle / seuralle / yhdistykselle. 4. Elintarvikkeita myyvät ilmoittavat elintarvikkeiden myynnistä tällä lomakkeella. Aamulehdellä on oikeus kieltää elintarvikkeiden myynti tapahtumassa myyjiltä, jotka eivät ole tehneet ennakkoilmoitusta tällä lomakkeella. Myytävät elintarvikkeet on merkittävä sähköpostin liitteenä tulleen ohjeistuksen mukaisesti. 5. Myyjä vastaa itse myytävistä tuotteistaan, järjestäjä ei vakuuta myynnissä olevia tavaroita tai muuta omaisuutta. 6. Pakollisen esteen sattuessa myyjän tulee peruuttaa osallistumisensa. Peruutuksen voi tehdä Pia Nokkalalle sähköpostitse pia.nokkala@aamulehti.fi. Myyjäisiin saapumatta jättämisestä Aamulehti perii 20 euron sakkomaksun, joka osoitetaan Aamulehden stipendirahastoon. 7. Myyntipaikkaa ei voi vaihtaa tai luovuttaa jonkun toisen hyväksi. 8. Myynti ennen tilaisuuden alkua ei ole sallittua. Ovet avataan klo 11.00, jolloin myynti alkaa. Aamulehti tarjoaa myyntipaikan myyjäisissä oheisten sääntöjen mukaan ja markkinoi tilaisuuden lehden lukijoille.

 

Lisätiedot 

Lisätietoja antaa Aamulehden tapahtumatuottaja Pia Nokkala, pia.nokkala@aamulehti.fi.